Aantal elektrische fietsen neemt toe

In het jaar 2015 zijn er in totaal 983.000 fietsen verkocht. Dit is een daling van 6,4% ten opzichte van het jaar 2014. Dit heeft de BOVAG deze week bekend gemaakt. Opvallend is de duidelijke opmars van de elektrische fiets. Er zijn namelijk een kwart meer van deze e-bikes verkocht.

In 2015 zijn er minder fietsen verkocht, maar de winkeliers hebben wel een hogere omzet gerealiseerd. De omzet bedroeg vorig jaar €899 miljoen. In 2014 was de omzet 1,4% lager. Dit wordt veroorzaakt doordat een elektrische fiets duurder is dan een reguliere fiets. Een elektrische fiets kost gemiddeld €1.000 tot €2.500, terwijl een niet elektrische fiets gekocht kan worden voor minder dan €1.000.

Eén op de drie verkochte fietsen is elektrisch

In 2015 zijn er 276.000 elektrische fietsen verkocht, tegen 707.000 fietsen zonder elektrische ondersteuning. De elektrische fietsen worden steeds goedkoper doordat ze doorontwikkeld worden. De komende jaren zullen deze fietsen in kleine stapjes goedkoper worden. De verwachting is dan ook dat het aantal verkochte elektrische fietsen in 2016 hoger zal zijn.

De noodzaak om te verzekeren is ook groter geworden

Een fiets van duizend euro of meer niet verzekeren is niet verstandig. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het dure verzekeringen zijn, maar dat valt reuze mee. Door de verschillende verzekeraars onderling te vergelijken, kun je goed verzekeren tegen een lage prijs. Ook de kans dat een fiets wordt gestolen is groter bij een duurdere fiets.

Gelukkig kun je dit risico bij een verzekeraar neerleggen! Vergelijk op onze website verzekeringen voor elektrische fietsen.