De elektrische fiets niet verzekeren is een groot risico

Dagelijks worden er gemiddeld meer dan 300 fietsen gestolen. Een fietsverzekering afsluiten is dus geen overbodige luxe. Dit geldt in nog sterkere mate als het ook nog om een grote investering gaat. Zeker als het om een elektrische fiets gaat. Elektrische fietsen zijn kostbaar in aanschaf. Een dergelijke grote investering kun je toch niet onverzekerd op staat achter laten?

Het risico is vooral de eerste jaren groot

De eerste jaren na aanschaf van de fiets vertegenwoordigd de fiets nog een flinke waarde. Het is ook niet voor niets dat fietsen vaak maar voor een paar jaar verzekerd zijn. Bij het overwegen of je wel of niet een fietsverzekering af moet sluiten moet je voor jezelf nagaan hoe erg het zou zijn dat je fiets morgen wordt gestolen. Heb jij het geld om de fiets gelijk weer te vervangen? Ook als je het geld wel hebt is het zonde van het geïnvesteerde bedrag. Zeker als je bedenkt dat je de fiets relatief goedkoop kunt verzekeren.

Aangifte doen brengt jouw fiets niet terug

Als je fiets gesloten is ga er dan maar vanuit dat de investering weg is. Je gaat er natuurlijk aangifte van doen, maar de fiets krijg je niet terug. Zeker de dure fietsen worden gelijk na de diefstal afgevoerd en die zie je in je eigen buurt niet weer op straat terug. Politie gaat ook geen moeite doen om fietsen op te sporen.

Een fietsverzekering is niet nodig

Stel, je gebruikt de fiets alleen voor woon-werkverkeer. Is het dan nodig om de fiets te verzekeren? Ja, want je gaat de fiets ook op straat achterlaten als je een keer naar de winkel moet. Alleen al om de stress te ontlopen zou je een fietsverzekering moeten afsluiten.