Dure e-bike fietsverzekering vaak niet beter

Heeft u een e-bike en wilt u deze verzekeren? U kunt bij verschillende verzekeraars een fietsverzekering afsluiten. En nu bent niet de enige; steeds meer consumenten hun fiets verzekeren. Dit komt omdat e-bikes kostbaar en een flinke aanschaf zijn, en bij schade of diefstal de kosten aanzienlijk zijn.

Dekking

Maar welke verzekering moet u dan kiezen? En is duurder ook beter? Wat blijkt; een dure fietsverzekering voor uw elektrische fiets is niet perse beter dan een goedkope fietsverzekering. Bij de verschillende verzekeraars variƫren de premies aanzienlijk; tot wel zes keer zo veel premie per maand (!). Er zijn dus enorme prijsverschillen in fietsverzekeringen. Dit hangt uiteraard wel samen met welke dekking er wordt gekozen. Naast diefstal en schade kunnen allerlei andere zaken worden verzekerd, zoals dekking van schade van de accessoires. Verder valt te denken aan hulp bij pech, vervangend vervoer en schadeherstel. Kiest u een ruime dekking, dan stijgt de premie ook flink. Maar wat is nou een nuttige en betaalbare verzekering?

Premie met name afhankelijk van prijs fiets en woonplaats

U dient zichzelf af te vragen of alle extra dekkingen wel nodig zijn. Als diefstal en schade aan de fiets zijn gedekt, dan is het belangrijkste geregeld. Wij hebben een normatieve vergelijking van fietsverzekeringen gemaakt. Uitgaande van een basisdekking voor de belangrijkste zaken. Op basis hiervan ziet u eenvoudig welke verzekeraars het meest voordelig zijn. Let er daarbij op dat dit een voorbeeldberekening betreft; u kan bij de verzekeraar online een premieberekening doen en kijken welke premie voor u geldt. Daarbij zijn de aanschafwaarde van de fiets en waar u woont doorslaggevend in de hoogte van de premie. Woont u in de stad? Dan betaalt u een hogere premie dan dat u in een dorp woont. Daar is de kans op fietsdiefstal en schade immers simpelweg kleiner.

Vergelijken kan makkelijk en snel

Kijk bij ons overzicht van fietsverzekeraars en bekijk bij enkele verzekeraars hoe hoog de premie in uw geval is. Kies daarbij wel telkens dezelfde mate van dekking, anders vergelijkt u appels met peren. Het is een korte en makkelijke klus om even online te vergelijken, en u kunt er flink op de premie mee besparen. Aan de slag dus!