Welke verzekeringen sluit je af voor de elektrische fiets?

Een elektrische fiets kopen is een grote investering. Je doet er verstandig aan om de fiets te verzekeren tegen beschadiging en diefstal. Graag lichten wij toe waarom een fietsverzekering van groot belang is. Ook gaan wij een misverstand over aansprakelijkheidsschades uit de wereld helpen.

Een gemiddelde elektrische fiets kost tussen de €1.000 en €2.500. Een dergelijke grote investering kun je verzekeren door het afsluiten van een fietsverzekering. Je kunt voor de fiets de beste sloten kopen, maar dat biedt nog steeds niet de zekerheid dat de fiets niet wordt gestolen. Alle sloten zijn namelijk open te breken. Naar verhouding kost het weinig om de fiets te verzekeren.

Welke verzekeringen sluit je af voor de elektrische fiets?

Gezien de omvang van de investering is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Deze verzekering keert uit bij diefstal of bij beschadiging van de fiets. Onterecht wordt vaak gedacht dat de fiets ook tegen aansprakelijkheidsschades verzekerd moet worden, maar dat is niet het geval. De elektrische fiets wordt niet gezien als een motorrijtuig.

Wel is het aan te raden om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af te sluiten. Schades als fietser veroorzaakt zijn namelijk op deze verzekering te claimen. De meeste mensen hebben deze verzekering afgesloten in combinatie met de inboedelverzekering.

Wat betaal je voor een fietsverzekering?

De hoogte van de premie is sterk afhankelijk van de nieuwwaarde van de fiets. Uitgaande van een elektrische fiets van €1.250 kunt u al een fietsverzekering afsluiten voor ongeveer €50 per jaar. De fiets is dan verzekerd tegen diefstal en beschadiging. In het geval je een fiets van €2.500 gaat verzekeren, komt de jaarlijkse premie ongeveer uit op: €55 tot €70. Via onze vergelijkingstool kun je de goedkoopste fietsverzekering berekenen.