Goedkope verzekering voor je fiets

Heb je een nieuwe fiets en overweeg je om die te verzekeren? Is het nodig om een fietsverzekering te nemen? Dit kan zeker verstandig zijn. Met een fietsverzekering is je fiets verzekerd tegen schade en tegen diefstal. Bij de meeste fietsenwinkels kan je direct bij de aanschaf een verzekering afsluiten voor je fiets. Maar het is ook mogelijk om direct via internet een verzekering af te sluiten. Doorgaans is het later afsluiten van een verzekering via internet verstandiger, want dan kan je in alle rust de dekking en voorwaarden rustig vergelijken.

De dekking is bij de meeste fietsverzekeraars in grote lijnen gelijk. Er wordt schade aan je fiets verzekerd. Tevens kan ervoor worden gekozen om het risico van diefstal te verzekeren. Qua looptijd zijn er twee varianten; een beperkte termijn van bijvoorbeeld 3 jaar, of een onbeperkte duur.

Elektrische fiets verzekeren

Er worden steeds meer elektrische fietsen gekocht; in Nederland neemt het aantal elektrische fietsen de afgelopen jaren enorm toe. Deze duurdere e-bikes worden sneller gestolen en kunnen in verband met de accu sneller schade oplopen. Niet voor niets besluiten dan ook consumenten steeds vaker om hun dure sportfiets, mountainbike, stadsfiets of e-bike te verzekeren.

Kijk en vergelijk

Bekijk ons overzicht van fietsverzekeringen. Kijk welke verzekering het beste bij jouw situatie past. Je kan makkelijk en snel online een fietsverzekering afsluiten. Veel succes.